Pianka jogurtowa

Pianka jogurtowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    2 szt.
  • jogurt naturalny

    2
  • cukier

  • galaretka

    3 rózne
  • polewa czekoladowa

  • kolorowa posypka

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pianka jogurtowa

Galaretki rozrobić w 1 szklance wrzącej wody [ każdą osobno] i odstawić do ostygnięcia.Jeden jogurt wymieszać mikserem z jedną tężejącą galaretką , a drugi jogurt z drugą galaretką.Jeden wafel tortowy wyłożyć np.do tortownicy [ miałam okrągłe wafle idealnie pasujące do wielkości tortownicy].Na wafel wylać jogurt wymieszany z galaretką i odstawić do zastygnięcia.Na zastygniętą piankę wylać tężejącą galaretkę [ bez jogurtu] i też odstawić do zastygnięcia.Na zastygniętą galaretkę wylać drugi jogurt z galaretką i znów odstawić do zastygnięcia.Przykryć drugim waflem, polać polewą i dowolnie udekorować.Odstawić ponownie do lodówki do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

marta1371 15.01.2017 14:54
Z pewnością bardzo smaczne
Izabela28 31.03.2015 13:49
bardzo apetycznie wygląda:)
Iwona32 15.09.2014 16:00
Bardzo fajne ciasteczko. Proste i to lubię ;)
as28 14.09.2014 20:38
super ciasto
gosia1988 14.09.2014 20:17
pyszne ciasto
halina17 14.09.2014 20:12
Dobre ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat