Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukoli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

duża garść rukoli
3 łyżki pestek dyni
2 łyżki parmezanu
1 ząbek czosnku
0,5-1 łyżeczki soku z cytryny
3 łyżki oliwy extra virgin
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli

Pestki dyni prażymy na patelni do zrumienienia. Po ostudzeniu wrzucamy je do blendera. Dorzucamy do niego umytą rukolę, czosnek, parmezan, oliwę, sok z cytryny, sól i świeżo zmielony pieprz. Miksujemy. Pamiętajcie, żeby nie zmiksować pesto na gładką pastę, muszą być w niej wyczuwalne kawałki pestek z dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 16.02.2017 07:05
uwielbiam pesto
Róża1 14.02.2017 23:49
fajny przepis :-)
Ola1984 11.02.2017 08:40
Uwielbiam domowe pesto :)
jagoda5913 11.02.2017 00:16
dobre z ryżem czy makaronem
Mniam 11.02.2017 00:00
Idealne do makaronu :)
asiatok 10.02.2017 23:48
świetny pomysł!
Patrycja33 10.02.2017 22:42
mmm pysznooosci :)
justynkag 10.02.2017 20:40
Z pewnością pyszne
Wafelek2601 10.02.2017 19:48
Bardzo lubię
2milutka 10.02.2017 18:29
Uwielbiam moje smaki
Edith85 10.02.2017 15:10
Uwielbiam:)
AZgotuj 10.02.2017 13:52
już sobie wyobrażam jak wspaniale smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak