Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z jarmużu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 15 liści
czosnek ząbki 3 sztuki
oliwa 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
orzechy włoskie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z jarmużu

Kroki postępowania

1
Liście jarmużu umyć, oddzielić od twardych części, podzielić na mniejsze kawałki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Krok 1 - Pesto z jarmużu foto
2
Orzechy rozgnieść, obrać i podzielić na małe części.
Krok 2 - Pesto z jarmużu foto
3
Do jarmużu dodać orzechy, oliwę z oliwek i przyprawy. Wszystko rozdrobnić blenderem. Gotowe pesto podawać z pieczywem, warzywami, łososiem lub jajkiem gotowanym i awokado.
Krok 3 - Pesto z jarmużu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 02.01.2017 20:35
smaczne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak