Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne zapiekany ze szpinakiem i serkiem Blue

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 1 op
serek blue 2 szt
jajko 2 szt
Świeży szpinak - liście 2 garści
śmietana 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Penne zapiekany ze szpinakiem i serkiem Blue

Makaron gotujemy al dente, odsączamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Szpinak oczyszczamy, opłukujemy, osuszamy, blanszujemy.Na patelni rozgrzewamy masło, lekko podsmażamy szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem a następnie przekładamy go na makaron. Na szpinaku układamy pokruszony ser.Jajka roztrzepujemy z dodatkiem soli i pieprzu i polewamy nimi składniki w naczyniu żaroodpornym. Wierzch polewamy śmietaną i oprószamy ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok. 25 min w piekarniku w temp. 150 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak