penne z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    200 g
  • pieczarki

    200 g
  • szalotka

    2 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • sól i pieprz

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myję kroję w kostkę lub plastry.
Szalotkę obieram i drobno kroję.

Czosnek drobno kroję.

Na patelni rozgrzewam masło wkładam szalotkę i czosnek a następnie pieczarki.
Doprawiam podlewam wodą i duszę ok 10min co jakis czas dolewam wodę.

Nastepnie zdejmuję z palnika i dodaję śmietanę.

Międzyczasie gotuję penne jak podane w instrukcji na opakowaniu.

Do miski wkladam makaron a następnie dodaję sos. Dokladnie mieszam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 15.11.2016 09:15
smaczne danie
MonikaW 15.11.2016 08:21
trafia do mojej księgi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat