Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z fasolką i mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 300 g
mięso mielone wołowe 250 g
fasolka szparagowa 150 g
cebula 1 szt
marchew 1 szt
olej 3 łyżki
curry 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki
cukier
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z fasolką i mięsem

Makaron gotujemy zgonie z przepisem zawartym na opakowaniu.

Posiekaną cebulę, pokrojoną na kawałki fasolkę, startą marchewkę oraz mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszając. Solimy i lekko oprószamy pieprzem, dodajemy curry. Podlewamy wodą –około 200 ml(w razie potrzeby dolewamy podczas duszenia), dodajemy koncentrat i dusimy pod przykryciem 15 min.

Sos doprawiamy do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy by pokrył się sosem, posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.10.2016 13:50
smaczne jedzonko
Renata9 07.10.2016 13:11
Smaczny obiadek
olkaaa 07.10.2016 12:43
też takie robię
w mojej kuchni 07.10.2016 12:20
pyszne jedzonko podano
mirosława4 07.10.2016 11:02
pożywne danie
gosia56 07.10.2016 08:48
pyszne jedzonko;)
kasia.s 07.10.2016 06:55
Z chęcią bym się poczęstowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak