Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Peklówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 5 l
saletra 10 g
sól 400 g
cukier 100 g
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 20 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziarenek
Goździki całe Prymat 4 szt.
czosnek 1 główka

Porada

Jeżeli peklowane mięso jest w dużych kawałkach, czas peklowania należy wydłużyć do dwóch-trzech tygodni. Mięso podczas peklowania należy raz dziennie przewracać.

Przepis i sposób przygotowania na: Peklówka

Wodę zagotować, gdy przestygnie dodać wszystkie składniki i dobrze wymieszać. Gotową peklówką zalać mięso i wstawić do lodówki na minimum 10 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak