Peklówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    5 l
  • saletra

    10 g
  • sól

    400 g
  • cukier

    100 g
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    20 ziarenek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt.
  • Ziele angielskie całe Prymat

    10 ziarenek
  • Goździki całe Prymat

    4 szt.
  • czosnek

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować, gdy przestygnie dodać wszystkie składniki i dobrze wymieszać. Gotową peklówką zalać mięso i wstawić do lodówki na minimum 10 dni.
iza1883
Jeżeli peklowane mięso jest w dużych kawałkach, czas peklowania należy wydłużyć do dwóch-trzech tygodni. Mięso podczas peklowania należy raz dziennie przewracać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat