Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z sosem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
ogórek kiszony 3 sztuki
papryka 1 sztuka
kukurydza konserwowa 0.5 szklanki
czosnek 4 ząbki
przyprawa gyros do smaku
majonez 1.5 łyżki
jogurt naturalny 1.5 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z sosem czosnkowym

Majonez wymieszałem z jogurtem.Dodałem przeciśnięty czosnek,wymieszałem.Mięso pokroiłem na kawałki,posypałem przyprawą gyros.Usmażyłem na rozgrzanym oleju.Kapustę poszatkowałem,dodałem mięso,kukurydzę,ogórek i paprykę pokrojone w kostkę.Wymieszałem.Dodałem sos czosnkowy,wymieszałem i doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 30.04.2013 11:45
zaskakujące
pajbek 05.04.2013 08:21
Robię bardzo podobnie i mi smakuje :-)
miki47 23.03.2013 11:03
smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak