Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z papryką i czerwoną cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 szt
cebula czerwona 1 szt
papryka czerwona 0,5 szt
marchew 1 szt
śmietana 100 ml
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z papryką i czerwoną cebulą

Kapustę kroimy. Oprószamy solą i odstawiamy, aby zmiękła. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Cebulkę obieramy i kroimy w pióro. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do kapusty pekińskiej. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 14.10.2014 20:32
super wygląda
misia53 14.10.2014 19:01
Ja teraz też z pekinką kombinuję i zawsze wychodzi fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak