Pekinka z dodatkiem śmietany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2
  • ogórek

  • pomidor

  • śmietana

    1/2 szkl
  • sól

  • cukier

  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną kapustę pekińską szatkujemy, dajemy do miseczki, solimy i odstawiamy na 15 minut, aby zmiękła. Pomidora i ogórka dokładnie myjemy i kroimy według swojego uznania. Dodajemy do przygotowanej kapusty. Do przygotowanej surówki wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną cukru.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 02.03.2014 08:40
bardzo smaczny dodatek do obiadu
Wacław 20.01.2014 10:04
ja tez lubie taka sałatę :-)
mirosława4 31.12.2013 17:00
i do tego smażona rybka,pycha!
mela25 29.12.2013 12:42
super smaki
kanu83 09.10.2013 09:47
przepadam za taka
romanrafal 26.09.2013 16:18
smaczna sałateczka
Halina14 29.08.2013 11:25
prosta i dobra
Alex_M 28.08.2013 13:13
lubie takie surowki
ONY_za_kare 28.08.2013 12:52
fajna surowka
jussta 28.08.2013 08:02
pyszna taka pekinka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat