pekinka i kraby

pekinka i kraby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1
  • kukurydza w puszce

    1
  • kraby paluszki

    30dag
  • majonez tradycyjny

    do smaku
  • ryż

    2 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pekinka i kraby

Kapustę pekińską kroimy drobno, paprykę czerwoną oczyszczamy i kroimy w kosteczkę, kraby kroimy w krążki. Ugotowany i ostudzony ryż wsypujemy do miski do niego dodajemy wcześniej przygotowane i pokrojone składniki: kapusta, kukurydza, papryka i kraby. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez według uznania więcej lub mniej na koniec doprawiamy pieprzem czarnym mielonym z Prymat. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

halinka1011 07.04.2011 09:32
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat