Pęczak ze smażonymi na maśle rydzami i gałką muszkatołową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    10 kapeluszy
  • kasza pęczak

    400 gram
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • masło klarowane

    50 g
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 szczypta
  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy al dente, w tym czasie na klarowanym maśle dusimy nasze wcześniej umyte i osuszone rydze. Chwile podsmażamy na patelni z odrobiną soli. Następnie wrzucamy je do naszej kaszy i chwilę dusimy (ok.5minut), dodajemy świeżo startej gałki muszkatołowej, soli, pieprzu i odrobinę tymianku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 01.12.2014 18:44
Lubie takie.
Kluska_87 01.12.2014 15:07
bardzo dobre danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat