Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z wieprzowiną i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

150 g łopatki wieprzowej
3/4 szklanki kaszy pęczak
1 cebula
pół czerwonej papryki
pół łyżeczki przyprawy do gyrosa
1 łyżka jasnego sosu sojowego
sól
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z wieprzowiną i papryką

Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa, dolewamy sos sojowy, mieszamy, odstawiamy. Kaszę gotujemy al dente, u mnie trwało to około 7 minut. Jak macie ochotę pogotować ją dłużej, nie krępujcie się :). Cebulę i paprykę kroimy także w kostkę, smażymy 2 minuty. Dorzucamy do nich mięso i smażymy do zrumienienia. Kaszę mieszamy z mięsem i warzywami, doprawiamy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 20.02.2017 22:15
Lubię takie dania z kaszą pęczak :)
IKrakowianka 20.02.2017 20:13
smaczne danie
Ola1984 20.02.2017 18:00
Mniam, pyszne i pożywne danie :)
Wiktoria29 20.02.2017 16:27
fajne danie
Franciszek 20.02.2017 14:26
dobre do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak