Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PĘCZAK Z MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 300 g.
cebula 2 szt.
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki
margaryna 1 łyżka
przyprawa w płynie
pieprz do smaku
sól do smaku
pęczak 2 szkl.
kapusta 750 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: PĘCZAK Z MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

Kroki postępowania

1
Pęczak ugotować na sypko. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni z odrobiną soli, aby puściły wodę. Grzyby połączyć z pęczakiem.
Krok 1 - PĘCZAK Z MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI foto
2
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tartce i ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy w płynie. Cebulę pokroić w piórka i obsmażyć na oleju, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cebulę połączyć z odsączoną kapustą. Wodę z kapusty połączyć z wodą z pieczarek i łyżką mąki.
Krok 2 - PĘCZAK Z MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI foto
3
Naczynie żaroodporne posmarować margaryną, na dnie wyłożyć równą połowę kaszy, następnie wyłożyć kapustę i przykryć drugą połową kaszy. Zalać wywarem z mąką, wstawić do piekarnika i zapiekać. Wykładamy porcjami na talerze i posypujemy natką pietruszki.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - PĘCZAK Z MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 31.07.2013 09:05
napewno pyszne
Pusia 21.06.2013 10:30
smaczne jedzonko
fotoviderek 21.06.2013 08:24
Świetny pomysł :)
Katarzyna59 21.06.2013 08:17
bardzo fajny
adelajda 20.06.2013 20:40
zapowiada się pysznie
Megg 20.06.2013 20:24
bardzo smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak