Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z kukurydzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 20 dag
cebula biała 1 szt.
marchewka 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
wywar warzywny 1/2 szklanki
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z kukurydzą

Wykonanie:
Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce, zalać bulionem i dusić przez pięć minut. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oliwie i połączyć z marchewką i kaszą. Przyprawić do smaku, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i odsączoną kukurydzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.03.2017 21:35
smaczne połączenie
IZABELA29 24.03.2017 20:20
Pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak