Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

patisony faszerowane miesem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

0,5 kg miesa mielonego ugotowanego
cebula
kilka pomidorow obranych ze skorki
sól
pieprz
natka pietruszki
pół szklanki wody
patison 2 szt
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: patisony faszerowane miesem

Patisony obrac, sciac gore wydrazyc srodek. Do srodka wsadzic przyprawione, ugotowane, mielone mieso, przykryc wczesniej odcieta czapka patisona. Włożyć do rondla, dodać masło, kilka pomidorów, pokrojona papryke, podlać wodą i dusić do miękkości. Wyłożyć na półmisek i polać sosem ktory powstal wokoł patisona. Udekorowac natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 14.08.2012 16:10
super dobra
rosik93 04.10.2010 20:40
Rewelacyjny przepis
cukiereczek 23.09.2010 09:53
Czerwień która przyciąga ,wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak