Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patison marynowany Gosi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

do kazdego słoika na dno
ziele angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
plaster cebuli 1 szt
ziarenka gorczycy 1/2 łyzeczki
do słoika nagórę
sól 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
ocet 2,5 łyzki
koper świeży do smaku
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patison marynowany Gosi

Patisony myjemy i kroimy na mniejsze .kawałki.Do kazdego słoiczka wkładamy przyprawy na dno ,następnie dajemy pokrojony patison.Na górę najpierw dajemy sól,cukier,koperek ,ocet,następnie zalewamy wodą,słoiczki zakręcamy .Zostawiamy zamknięte słoiczki stać 2-3 godziny pózniej zagotowujemy.Pasteryzujemy20 minut,gorące słoiki wyjmujemy z wody dokręcamy pokrywki istawiamy dnem do góry i tak zostawiamy az wystygną.Zimą mamy bardzo dobrą zakąskę

POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.02.2014 15:09
pyszne patisony
Klausia 13.01.2014 19:33
bardzo lubię marynowane patisony :)
Róża1 28.08.2013 11:22
ciekawy pomysł:-)
Grazyna0211 14.08.2013 10:14
bardzo mi smakują marynowane patisony
adelajda 08.08.2013 10:40
koniecznie muszę w końcu sróbować
ankaryba 30.07.2013 08:01
mi smakuje :-)
Łukasz15 29.07.2013 09:54
Dla mnie super
Joanna23 05.04.2013 10:21
jeszcze nie robiłam na pewno smaczny
Pietruszka 25.02.2013 09:56
smaczny
gusia1000 20.10.2012 16:55
Warto to robić na zimę.
gosia56 19.10.2012 12:00
Bardzo lubię patison marynowany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak