Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet ziemniaczany z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
jajko 3 szt
olej 2 szt
cebula 2 szt
proszk do pieczenia 1 łyżeczka
pieczarki 25 dag
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ziemniaczany z pieczarkami

1/3 ziemniaków zetrzec na tarce o małych oczkach, dobrze odcisnąc. Pozostałe ziemniaki ugotowac w posolonej wodzie, odcedzic, dokładnie odparowac, przecisnąc przez praskę. Do ugotowanych ziemniaków dodac lekko przesmazoną na tłuszczu cebulę z pieczarkami oraz starte ziemniaki. Dodac śmietanę i jajka, proszek do pieczenia, przyprawic. Dobrze wymieszac. Włożyc do formy wysmarowanej tłuszczem, piec ok. 6o minut w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marinia 02.10.2013 21:50
dodi - Pewnie, że można, eksperymenty w kuchni zawsze wskazane. Pieczarki są popularne i łatwo je dostać o każdej porze roku, co nie znaczy, że mamy się ich kurczowo trzymać.
dodi 02.10.2013 09:44
od razu do ulubionych. Zastanawiam mnie czy mogą być inne grzybki?
Lis 02.10.2013 00:22
prosto i smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak