Pasztet z ziołami

Pasztet z ziołami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1 szt
  • cebula

    10 dag
  • słonina

    20 dag
  • bułka

    1 szt
  • sól

  • gałka muszkatowa

  • marchewka

    10 dag
  • pietruszka

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondla włożyć poporcjowane mięso z królika, cebulę, marchewkę, pietruszkę i przyprawy i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia włożyć słoninę. Do uduszonego królika dołożyć bułkę i odstawić do ostudzenia. Mięso obrać z kości i wszystko zmielić. Farsz doprawić solą, pieprzem i ziołami. Piec w temp. 160*C przez 50min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

halinka1011

07.04.2011 11:21
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat