Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z ziołami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 szt
cebula 10 dag
słonina 20 dag
bułka 1 szt
sól
gałka muszkatowa
marchewka 10 dag
pietruszka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z ziołami

Do rondla włożyć poporcjowane mięso z królika, cebulę, marchewkę, pietruszkę i przyprawy i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia włożyć słoninę. Do uduszonego królika dołożyć bułkę i odstawić do ostudzenia. Mięso obrać z kości i wszystko zmielić. Farsz doprawić solą, pieprzem i ziołami. Piec w temp. 160*C przez 50min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 07.04.2011 11:21
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak