Pasztet z królika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1 kg
  • podgardle surowe

    05 kg
  • jajko

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • bułki

    3
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i podgarle gotujemy w rosole z marchewką doprawiamy solą.Po ugotowaniu mielimy w maszynce dodajemy podsmażoną cebule , bułki moczymy w rosole i dodajemy jajka i to wszystko mieszamy .Można dolać trochę rosołu gdy jest gęsta masa.Dodajemy przyprawy sól, pieprz ,wegęte oraz gałkę muszkatołową . Po wymieszaniu przekładamy do foremek i pieczemy w temperaturze 180-200 stopni przez 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela427 06.02.2016 23:39
Taki pasztet jest dobry na każdą okazję!
misia123410 08.11.2015 11:33
domowy najlepszy
Jagódka77 12.12.2014 13:57
domowy pasztet, pyszności
agnieszka214 03.12.2014 10:18
super domowy pomysł na pasztet

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat