Pasztet z królika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do potraw Kucharek

    2 łyżki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • Majeranek suszony Prymat

  • wątroba wołowa

    30 dag
  • Czosnek suszony Prymat

  • bułka namoczona w mleku

    1 sztuka
  • jajko

    3 sztuki
  • królik

    2,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dusimy z cebulą i przyprawami ok. 1,5 godziny, podlewając wodą. Gdy będzie miękkie odstawiamy do wystygnięcia. Mielimy trzykrotnie w maszynce, dodajemy bułkę i sparzoną wątrobę również przemieloną w maszynce. Na koniec dodajemy jaja i całą masę dokładnie wyrabiamy. Pieczemy w brytfannie do keksa wyłożonej papierem do pieczenia ok. 1.5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adam/ZUB3R 10.04.2013 21:33
smaczny pasztet
TEtalicha 10.02.2013 21:09
apetyczny;]
eliza135 30.12.2012 16:54
dobre
Poison1988 20.12.2012 15:12
czegoś takiego w życiu nie jadłam ale przepis zachęcający :)
Mati13 17.12.2012 21:50
super przepis na pyszny pasztet
Anna169Hosz 17.11.2012 09:06
Pasztet z królika- dobra rzecz:)
paula99926 09.11.2012 21:12
bardzo lubię króliki :)
Bernadeta1 08.11.2012 20:13
nie jadłam ale na pewno super
kaja1991 08.11.2012 19:55
oo super nigdy nie próbowałam
anulka69 08.11.2012 08:47
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat