Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z jajka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
śmietana 18 proc 100 ml
szczypiorek
sól do smaku
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
masło 1-2 łyżki
ser żółty 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z jajka

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. 9 Jajek ugotować na twardo obrać i zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Pasztet z jajka foto
2
Do startych jajek dodać posiekany szczypiorek , bułkę tartą , śmietanę, żółtko i cebulę.
Krok 2 - Pasztet z jajka foto
3
Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 3 - Pasztet z jajka foto
4
Białko ubić na sztywną pianę.
Krok 4 - Pasztet z jajka foto
5
Białko wymieszać z masą jajeczną.
Krok 5 - Pasztet z jajka foto
6
Masę wyłożyć do keksówki , posypać startym serem.
Krok 6 - Pasztet z jajka foto
7
Masło roztopić i polać pasztet.
Krok 7 - Pasztet z jajka foto
8
Całość piec 30 minut w temp 180 stopni.
Krok 8 - Pasztet z jajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 12.04.2015 18:39
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak