Pasztet z fasoli

Pasztet z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    30dag
  • ser żółty

    25dag
  • olej

    1łyżka
  • cebula

    5dag
  • jajka

    2
  • ocet

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaną do miękkości fasolę przetrzeć przez sito.Cebulę oczyścić ,opłukać ,pokroić w kostkę,podsmażyć w oleju i również przetrzeć przez sito.Cebule i fasolę wymieszac ,dodać żółtko ,olej,sól,pieprz i piane ubita z białek .Wszystko dobrze wymieszać ,wyłożyć do płaskiej formy ,powierzchnie posypać tartym serem i zapiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat