Pasztet z ciecierzycy z gruszką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Pasztet z ciecierzycy z gruszką, to alternatywa dla pasztetu mięsnego, która w żaden sposób nie odstaje od niego smakiem. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ciecierzyca ugotowana

    400 g
  • kasza jaglana ugotowana

    1 szklanka
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • prażone ziarna słonecznika

    2 łyżki
  • prażone pestki dyni

    2 łyżki
  • suszone pomidory z ziołami Smak

    6 sztuk
  • gruszka

    1 sztuka
  • cebula pokrojona w kostkę

    2 sztuki
  • czosnek (roztarty)

    1 ząbek
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżka
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • Kucharek SMAK WIOSNY

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W rondlu na maśle smażymy cebulę, czosnek, pokrojoną w kostkę gruszkę. Po kilku minutach dodajemy pokrojone suszone pomidory, orzechy, pestki słonecznika, dyni i kurkumę.. 

2. Do miski wkładamy ciecierzycę, kaszę, wszystkie dodatki z patelni i dokładnie mieszamy doprawiając do smaku przyprawą Kucharek Smak Wiosny.

3. Tak przygotowaną masę  wkładamy do formy do pieczenia wyłożonej pergaminem i pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni.

Gotowy pasztet podajemy z żurawiną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat