Pasztet szwajcarski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    45dag
  • bułki

    2
  • jajka

    5
  • masło

    3łyżki
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć i przekręcić przez maszynke do mięsa razem z namoczonymi w mleku odciśnietymi bułkami.Dodać jajka,masło,sól,pieprz i startą gałkę muszkatołową .Masę dobrze wymieszać ,wyłożyć do formy i zapiec w piekarniku lub ugotować w kąpieli wodnej (czas 2godziny od momentu zagotowania sie wody)Pasztet mozna spożywać na gorąco lub zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat