Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet szwajcarski

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca
45dag
bułki
2
jajko
5
masło
3łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
gałka muszkatołowa
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet szwajcarski

Wątróbkę umyć i przekręcić przez maszynke do mięsa razem z namoczonymi w mleku odciśnietymi bułkami.Dodać jajka,masło,sól,pieprz i startą gałkę muszkatołową .Masę dobrze wymieszać ,wyłożyć do formy i zapiec w piekarniku lub ugotować w kąpieli wodnej (czas 2godziny od momentu zagotowania sie wody)Pasztet mozna spożywać na gorąco lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak