Pasztet szwajcarski

Pasztet szwajcarski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    45dag
  • bułki

    2
  • jajko

    5
  • masło

    3łyżki
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • mleko

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasztet szwajcarski

Wątróbkę umyć i przekręcić przez maszynke do mięsa razem z namoczonymi w mleku odciśnietymi bułkami.Dodać jajka,masło,sól,pieprz i startą gałkę muszkatołową .Masę dobrze wymieszać ,wyłożyć do formy i zapiec w piekarniku lub ugotować w kąpieli wodnej (czas 2godziny od momentu zagotowania sie wody)Pasztet mozna spożywać na gorąco lub zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat