Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet jarski

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt.
groszek zielony 1 puszka
cebula biała 1 szt
por 1 szt.
grzyby suszone 1/3 szklanki
kapusta 10 dag
marchew 1 szt.
śmietana 1/2 szklanki
kasza manna 1/2 szklanki
tłuszcz 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
papier do pieczenia
jaja 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet jarski

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Warzywa umyć, pokroić i ugotować osolonej wodzie, z dodatkiem tłuszczu.
Krok 1 - Pasztet jarski foto
2
Grzyby namoczyć, następnie zmielić razem z warzywami. Na wywarze grzybowym ugotować kaszę mannę, dodać do masy , przyprawić , wbić jajka i całość dokładnie wymieszać razem ze śmietaną i groszkiem.
Krok 2 - Pasztet jarski foto
3
Formę wyłożyć pergaminem, wyłożyć masę warzywną i piec w temperaturze 190 stopni około 50 minut.
Krok 3 - Pasztet jarski foto
4
Po upieczeni i przestudzeniu , kroić na kromki i podawać z dowolnym sosem pikantnym.
Krok 4 - Pasztet jarski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 12.10.2014 21:23
Fajny przepis.
caralajna 12.10.2014 18:10
fajny, wielowarzywny, takiego jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak