Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet jaglany z czerwoną fasolą i koperkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szk
cebula 3 szt
fasola czerwona z puszki 1 op
koper świeży 2 pęczki
mąka ziemniaczana 1/3 szk
oliwa 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 3/4 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet jaglany z czerwoną fasolą i koperkiem

Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Koperek posiekać. Fasolą odsączyć z zalewy i opłukać.
Kaszę jaglaną wymieszać wraz z podsmażoną cebulą i rozdrobnić blenderem. Następnie dodać posiekany koperek, fasolę, mąkę ziemniaczaną, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do natłuszczonej wcześniej foremki.
Piec 50 - 55 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 16.03.2016 08:53
Fajne połączenie składników.
agi0911 16.03.2016 06:44
ciekawy przepis nigdy takiego pasztetu nie jadłam, ale na pewno wypróbuję
Łukasz15 15.03.2016 23:53
Apetyczny pasztet
KORAL 15.03.2016 23:26
Już się wpraszam :)
ada.la 15.03.2016 22:20
ciekawy przepis
Marta Ryżek-Kalkowska 15.03.2016 21:40
Fajna propozycja.
gosia1988 15.03.2016 20:40
Fajny przepis
barbara11561 15.03.2016 20:40
Rewelacyjny ,nie jadłam takiego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak