Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet fasolowo-pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 1,5 szklanki
pieczarki 25 dag
cebula 2 szt
natka pietruszki 0,5 pęczka
oliwa 75 ml
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet fasolowo-pieczarkowy

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Rano fasolę gotujemy w tej samej wodzie do miękkości. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na niej cebulę. Następnie dodajemy do cebuli oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki. Dusimy do miękkości. Po koniec duszenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku.Do ugotowanej fasoli dodajemy przestygnięte pieczarki z cebulą i wszystko razem miksujemy na papkę, doprawiamy do smaku, dodajemy natkę i ponownie miksujemy.Jeśli ktoś woli pikantniejsze smaki może doprawić pasztet keczupem lub ostrą papryką. Pasztet doskonale pasuje do grzanek lub ciemnego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.05.2013 11:37
moze byc smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak