pasztet drobiowy tani

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korpus kurzy

    1 kg
  • podgardle

    1/2 kg
  • bułka

    1 szt
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 łyzeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    5 sztuk
  • grzyby suszone

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy podgardle i korpusy razem z grzybami wymoczonymi, po ugotowaniu mięso oddzielamy od kości i mielimy , nawet dwukrotnie, mielimy też namoczoną wcześniej bułkę.
Do miesa dodajemy jajka i przyprawy, sporo gałki , bo ona nadaje smak , wkładamy do wysmarowanej foremki i pieczemy w nagrzanym piekarniku około 1 godziny,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 28.11.2011 21:53
dobry pomysł z tym pasztetem. Muszę też zrobić, może nie identyczny ale pasztet :o)
Emilia22 20.11.2011 17:14
ciekawy przepis
Monika111 20.11.2011 16:23
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat