Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet Domowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprowa 0.7 kg
podgardle surowe 0.7 kg
łopatka wieprzowa 0,7 kg
marchew 4 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól i pieprz
Rozmaryn suszony Prymat łyżka
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet Domowy

witam mięso wstawiamy w garnek i gotujemy do miękości po zszumowaniu dorzucamy warzywa i jak mieso bedzie miekie dorzucamy wątrobe wieprzową po ugotowaniu wszystkiego czekamy az wystygnie i póżniej mielimy wszystko razem przez maszynke najlepiej kilka razy zeby była jednolita masa doprawiamy wkładamy do blaszek i pieczemy aż do zarumienienia w 180 stopniach i gotowe smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak