Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paszteciki z rybą

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1,5 szklanki
masło lub margaryna
6 dag
żółtko jajek
2 szt
jajko
1 szt
drożdże świeże
2 dag
cukier
1 łyżeczka
słodka śmietana
2 łyzki
sól, pieprz
ryba
30 dag
marchewka
2-3 szt
cebula
1 szt
rodzynki
1/2 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z rybą

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rybę ugotować, rozdrobnic. Na 2-3 łyzkach oleju zeszklic posiekana cebule, dodac marchew i całość smazyć często mieszajac do momentu az cała marchew zrobi sie szklista. Podlać 1/2 szklanki wody, dodać rodzynki i dusić ok 20min. Po tym czasie dodac curry oraz sól i pieprz do smaku a takze rozdrobniona rybę. Całość przestudzić. Dodac troche bułki tartej (tyle zeby farsz był zwarty). Wszystko dokładnie wymieszać. Drożdże rozetrzeć z cukrem aż zrobią się płynne. Mąkę posiekać na stolnicy z masłem (powinno miec temp. pokojową). Dodać jajo oraz żółtka, śmietanę, drożdże i odrobinę soli. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia, podzielic na 2-3 porcje. Ciasto rozwałkowywać na grubość 1/2cm formując dłogi prostokat o szerokości ok 15cm (w razie potrzeby boki przyciać do pożądanego kształtu). Wzdłuz prostokata układać farsz, zlepic w rulon i pokroic na 5 centymetrowe porcje. Czynnosc powtarzać do wyczerpania składników. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wierzch mozna posmarowac woda z cukrem lub rozbełtanym jajem. Piec w temp 160-180 stopni aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.07.2012 23:12
dobre
ben-ka 05.03.2012 08:26
z rybą nie jadłam i jeszcze nigdy nie robiłam.
Grażyna13 30.08.2011 10:29
Pycha !
anemon 18.05.2011 07:05
Z nadzieniem z ryby jeszcze nie jadłam.
Sarenka 12.05.2011 18:49
Nigdy bym nie wpadla na pomysl nadzienia rybnego - genialne :)
buksiak12 27.08.2010 12:23
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:25
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:49
fajny przepis
ZEWA 10.08.2010 16:41
Pasztecików z rybą jeszcze nie piekłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak