Paszteciki z masą jajeczno-szynkową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mleko 2%

    1 szkl
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • woda letnia

    1/2 szkl
  • jaja

    2 szt
  • olej

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • Farsz:

  • szynka gotowana

    300 g
  • jajko ugotowane na twardo

    2-3 szt
  • masło

    1 łyżka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • szczypiorek

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Paszteciki z masą jajeczno-szynkową  foto
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe.Zostawiamy 1/2 szklanki.
Krok 2 - Paszteciki z masą jajeczno-szynkową  foto
Smażymy naleśniki.
Krok 3 - Paszteciki z masą jajeczno-szynkową  foto
Do blendera wrzucamy obrane jaja , kawałki szynki , rozdrabniamy.Doprawiamy do smaku , dodajemy masło , mieszamy na jednolitą masę.
Krok 4 - Paszteciki z masą jajeczno-szynkową  foto
Masą smarujemy naleśniki.
Krok 5 - Paszteciki z masą jajeczno-szynkową  foto
Opłukany szczypiorek siekamy , posypujemy nim masę .Składamy naleśniki w kwadratowe paszteciki.Obtaczamy w zostawionym cieście oraz w bułce tartej , chwilę podsmażamy na oleju do zrumienienia.
Smaczna_B
Znakomite do barszczu czerwonego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 17.04.2015 18:14
warto je zrobić i spróbować, polecam!
Janina 09.04.2015 15:49
Ciekawy pomysł;)
jasiek 08.04.2015 19:38
z taką masą nie jadłem ale ciekawa jest
Bernadeta1 08.04.2015 18:43
zapowiadają się pysznie
Czyki 08.04.2015 17:45
Wyglądają smacznie:)
cookarka 08.04.2015 17:39
lubię takie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat