Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z kiszoną kapustą z ciasta francuskiego.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 225 g
kapusta kiszona
cebula 1 sztuka
masło
koncentrat pomidorowy 1 łyźka
pieprz
chili
kminek
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z kiszoną kapustą z ciasta francuskiego.

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroję w kostkę i podsmażam na maśle.Do cebulki dodaję kapustę(solidną garść), koncentrat pomidorowy oraz przyprawy(pieprz, chili, paprykę słodką i oregano).Mieszam wszystko razem i chwilkę podsmażam w garnku.
Krok 1 - Paszteciki z kiszoną kapustą z ciasta francuskiego. foto
2
Rozwijam ciasto francuskie i kroję z niego kwadraty, prostokąty(niespecjalnie równe, w miarę możliwości do siebie wielkością podobne). Na środek wykrojonego kawałka nakładam trochę kapuścianego farszu.
Składam ciasto na pół w mały prostokącik, pasztecik. Boki sklejam widelcem. Smaruję złożony pasztecik jajkiem i posypuję kminkiem.
Krok 2 - Paszteciki z kiszoną kapustą z ciasta francuskiego. foto
3
Układam paszteciki na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piekę zgodnie ze wskazówkami producenta podanymi na opakowaniu ciasta francuskiego - 15 minut w 200 stopniach.
Krok 3 - Paszteciki z kiszoną kapustą z ciasta francuskiego. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 14.12.2012 21:20
coś dla mnie
fictor123 14.12.2012 21:20
coś dla mnie
Amellia 11.12.2012 15:49
pycha
Mati13 10.12.2012 20:18
bardzo smaczne
Lemon 10.12.2012 17:56
super
ilka_86 10.12.2012 14:03
bardzo apetyczne
gosia56 10.12.2012 13:36
napewno pyszne.
Goya 10.12.2012 13:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak