paszteciki z farszem jajecznym z ryżem

paszteciki z farszem jajecznym z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    70 g
  • margaryna

    25 g
  • śmietana

    25 g
  • drożdże

    5 g
  • sól

  • Farsz:

  • ryż

    40 g
  • jajko

    1 szt.
  • cebula

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, jajko ugotować na twardo, ostudzić i posiekać. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Składniki połączyć, dodać przyprawy i wymieszać. Farsz można przysmażyć na tłuszczu. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat