Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z cukinią
Mięso drobiowe ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i zemleć w maszynce razem z cebulą czosnkiem i kromka chleba. Cukinię zetrzeć na tarce, odcisnąć z nadmiaru soku, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, doprawić solą, pieprzem i curry. Cukinię dodać do mięsa, wymieszać i doprawić do smaku.
Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm, rozsmarować na nim farsz, przeciąć wzdłuż na pół i każdą część zwinąć zaczynając od szerszego brzegu. Pokroić po skosie, podobnie jak kopytka.
Paszteciki układać na wyłożonej pergaminem blaszce, smarować białkiem i jeśli ktoś lubi posypać kminkiem. Odstawić, aż ciasto zacznie rosnąć.
Piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)