Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z boczkiem i szynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka surowa 30dag
naleśniki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
boczek 30dag surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z boczkiem i szynką

Kroki postępowania

1
Z mąki, jajka i mleka przygotować ciasto naleśnikowe. Odstawić na pół h, po czym smażyć na rozgrzanej patelni cienkie placki. Lepiej smażyć na suchej patelni, a do ciasta dodać odrobinę roztopionego masła lub oleju.
Krok 1 - Paszteciki z boczkiem i szynką foto
2
Z boczku odciąć skórę. Oba rodzaje mięsa ugotować w wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Miękkie zmielić w maszynce. Doprawić solą, pieprzem, solą czosnkową lub czosnkiem granulowanym i granulowaną cebulką.
Krok 2 - Paszteciki z boczkiem i szynką foto
3
Farsz nakładać na środek naleśników. Zawijać w kopertę, panierować w jajku i bułce tartej i obsmażać na złoto.
Krok 3 - Paszteciki z boczkiem i szynką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 27.12.2012 00:07
Super pomysł :-)
mysza75 26.12.2012 23:47
Smaczne muszą być :-)
Monika58 26.12.2012 23:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak