Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki francuskie po polsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
pieczarki 40 dag
cebula 2
sól i pieprz
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki francuskie po polsku

Kapustę ugotować. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć z cebulką. Połączyć z ugotowaną kapustą. Doprawić do smaku.
Użyłam gotowego ciasta francuskiego bo jest dobre. Na płat ciasta nałożyć wzdłuż farsz pieczarkowo kapuściany. Zwinąć ciasto z farszem i lekko spłaszczyć. Kroić prostokąty i układać na blaszce. Paszteciki posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 28.12.2016 15:47
Pyszny pomysł
Madzai 28.12.2016 15:40
Smakowita przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak