Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 2 sztuki (około 500g)
szczypiorek 1 pęczek
majonez 3-4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli

Z ryby zdejmujemy skórę i usuwamy kręgosłup razem z ośćmi. Mięso rozdrabniamy w dłoniach i usuwamy wszystkie ości. Do rozdrobnionej ryby dodajemy poszatkowany drobno szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby smaki się połączyły. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 17.05.2015 23:08
Lubię takie pasty!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak