Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego dorsza ze szczypiorkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 szt (wędzony)
jajko 2 szt
szczypiorek 1 pęczek
majonez 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego dorsza ze szczypiorkiem

Wędzonego dorsza obrać dokładnie z ości. Jajka ugotować na twardo. Wrzucić rybę i jajka do rozdrabniacza i rozdrabniać do uzyskania jednolitej pasty. Ewentualnie można rybę bardzo drobno pokroić, a jajka rozgnieść widelcem.
Dodać majonez oraz posiekany szczypiorek. Przyprawić pastę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Przed podaniem wstawić do lodówki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak