Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wątróbki na krakersach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 g
cebula 1 szt
pieczarki 100 g
sól do smaku
pieprz
majonez 2 łyżki
musztarda 1/2 łyżeczki
mleko 1/2 szkl
olej 1 łyżka
krakersy 1 op.
pomidor 2 szt
zioła świeże do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wątróbki na krakersach

1. Wątróbki umyć, usunąć błony i zalać mlekiem na 1 godzinę (można na dłużej)
Cebule pokroić w półplasterki, pieczarki zetrzeć na wiórki.
2. Na patelni rozgrzać olej, włożyć osączone wątróbki, smażyć chwilę, odwrócić, dołożyć cebulę i pieczarki, dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
Zawartość patelni wyjąć bez wytworzonego płynu, ostudzić.
3. Dodać majonez i musztardę, przyprawić do smaku i zmiksować blenderem.
Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem wycisnąć na krakersy za pomocą szprycy ozdobne kleksy,
ozdobić kawałkami pomidora i świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.06.2017 18:50
smaczna pasta na kanapki
Aleksandra/Olcia 26.06.2017 18:03
ciekawy pomysł na pastę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak