Pasta z wątróbki na krakersach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    100 g
  • sól do smaku

  • pieprz

  • majonez

    2 łyżki
  • musztarda

    1/2 łyżeczki
  • mleko

    1/2 szkl
  • olej

    1 łyżka
  • krakersy

    1 op.
  • pomidor

    2 szt
  • zioła

    świeże do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wątróbki umyć, usunąć błony i zalać mlekiem na 1 godzinę (można na dłużej)
Cebule pokroić w półplasterki, pieczarki zetrzeć na wiórki.
2. Na patelni rozgrzać olej, włożyć osączone wątróbki, smażyć chwilę, odwrócić, dołożyć cebulę i pieczarki, dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
Zawartość patelni wyjąć bez wytworzonego płynu, ostudzić.
3. Dodać majonez i musztardę, przyprawić do smaku i zmiksować blenderem.
Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem wycisnąć na krakersy za pomocą szprycy ozdobne kleksy,
ozdobić kawałkami pomidora i świeżymi ziołami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 26.06.2017 18:50
smaczna pasta na kanapki
Aleksandra/Olcia 26.06.2017 18:03
ciekawy pomysł na pastę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat