Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wątróbka drobiowa
300 g -
cebula
1 szt -
pieczarki
100 g -
sól do smaku
-
pieprz
-
majonez
2 łyżki -
musztarda
1/2 łyżeczki -
mleko
1/2 szkl -
olej
1 łyżka -
krakersy
1 op. -
pomidor
2 szt -
zioła
świeże do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania Pasta z wątróbki na krakersach
Cebule pokroić w półplasterki, pieczarki zetrzeć na wiórki.
2. Na patelni rozgrzać olej, włożyć osączone wątróbki, smażyć chwilę, odwrócić, dołożyć cebulę i pieczarki, dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
Zawartość patelni wyjąć bez wytworzonego płynu, ostudzić.
3. Dodać majonez i musztardę, przyprawić do smaku i zmiksować blenderem.
Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem wycisnąć na krakersy za pomocą szprycy ozdobne kleksy,
ozdobić kawałkami pomidora i świeżymi ziołami.
Komentarze (2)