Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z twarogu i sardynek
Kocham szybkie i zdrowe pasty do chleba. Wkładam w robot co chcę i ucieram na pastę.
Szybko , pysznie, zdrowo.
Dziś przyszła chęć na pastę rybną.
Pasty rybne mają to do siebie , że są po prostu i zdrowe i pyszne!
Dieta bogata w kwasy omega -3 pozwala zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwory prostaty, piersi, jelita grubego i płuc. Ponadto kwasy omega -3 wzmacniają układ odpornościowy. Badania International Agency for Research on Cancer w Lyonie wskazują, że u osób spożywających najwięcej ryb ryzyko zachorowania na raka jelita grubego jest o 31 proc. mniejsze niż u tych, którzy unikają rybiego mięsa.
Do miski włóż twaróg light i dodaj sardynki. Możesz odlać olej.
Dosmacz solą. Dodaj pieprzu ,bazylii,pietruszki.
Dokładanie utrzyj pastę.
Posmaruj swoje pieczywo.
Dołożyłam oliwek, dołożyłam suszonego pomidora!
Smacznego!
Na zdrowie!