Pasta z sera twarogowego z jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • jajka

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • twaróg

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser twarogowy przemielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Do miseczki włożyć masło i dokładnie rozetrzeć, wsypać przemielony ser, dodać posiekane jajka, śmietanę wymieszaną z musztardą. Przyprawić do smaku odrobiną soli i pieprzu. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 07.10.2012 22:52
Wspaniała pasta na śniadanie.
Iwona51 21.11.2011 09:10
extra
Ewa6274879 20.11.2011 23:01
super - musztarda nadaje wyrazistości :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat