Pasta z pieczarek i kiełków fasoli mung

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    400 g
  • kiełki fasoli mung

    szklanka świeżych nie z zalewy
  • cebula

    2 duże
  • masło

    1 kostka
  • sól

  • pieprz

  • sos sojowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki i cebulę i kiełki kroimy w drobną kosteczkę (pracochłonne ale warto :).
Na patelni podsmażyć na łyżce masła cebulkę, dodać ponownie łyżkę masła i dodać pieczarki, sos sojowy, przyprawić solą, pieprzem, smażyć aż woda wyparyje. Odstawić do wystudzenia.
Do rozdrabniacza albo blendera, wrzucić pozostałe masło i połąwę farszu pieczarkowego - zmiksować na gładką masę, natępnie doać pozostąły farsz + kiełki fasoli - dokładnie wymieszać - pasta gotowa!!!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 30.03.2012 19:45
wyśmienity
Agnik 02.05.2011 19:01
to lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat