Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pesto z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spagchetti 1 opakowanie
pieczarki 15 dag
szynka 15 dag
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżki
pesto 7 łyżek
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pesto z pieczarkami

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Czosnek wyciskamy, szynkę kroimy w paseczki. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy czosnek dodajemy pieczarki i szynkę - smażymy chwilę. Następnie dodajemy zawartość patelni do makaronu - mieszamy. Dodajemy pesto jeszcze raz mieszamy. Wykładamy n talerze. Wykańczamy parmezanem i listami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 28.05.2013 11:08
uwielbiam takie włoskie dania
iwa643 28.05.2013 08:55
Szybkie pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak