Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z mortadeli - pikantna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela wieprzowa 1/2 kg
cebula 1 duża
olej 2-3 łyżki
ogórki konserwowe 3-4
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
keczup pikantny 2 łyżki
papryka mielona 1/2 łyżeczki
pieprz mielony 1/3 łyżeczki
sos tatarski 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z mortadeli - pikantna

Mortadelę pokroić w mniejsze kawałki i zmielić w maszynce do mięsa.
Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o największych oczkach i odcedzić na sitku nadmiar soku.
Cebulę posiekać i usmażyć na oleju - dodać mieloną paprykę i pieprz, chwilę przesmażyć, a na koniec dodać musztardę i keczup.
Składniki pasty pomieszać z sosem tatarskim.
Pastę schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 25.01.2013 12:08
lubie pasty do kanapek a takiej jeszcze nie próbowałam
IwonaKa 30.12.2012 11:40
musze spróbowac tej pasty,na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak