Pasta z makreli i jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    2
  • jajka

    2
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • cytryna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta z makreli i jajek foto
Makrelę obrać z ości, jajka ugotować na twardo. Wrzucić do rozdrabniacza. Dodać cebulę,pieprz i sól.
Krok 2 - Pasta z makreli i jajek foto
Miksować. Dodać sok z cytryny i wymieszać.
Krok 3 - Pasta z makreli i jajek foto
Podawać z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 02.01.2014 23:04
uwielbiam takie smarowidła kanapkowe
Kuchenka 10.10.2013 10:24
uwielbiam takie pasty
marianp20 10.10.2013 07:51
też taką robię
Jadwiga/Jaga85 09.10.2013 22:31
super przepis!
mufinka79 09.10.2013 20:49
Bardzo lubię taką pastę na pieczywo :)
Andrzej8 09.10.2013 20:14
super sprawa na kanapeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat