Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 1 szt.
szczypiorek 1/2 pęczka
majonez 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Makrelę wędzony obieramy, pozbywamy się ości i wrzucamy do miski. Jajko kroimy w drobną kostkę a szczypior siekamy i dodajemy do makreli. Dodajemy sól i pieprz dla smaku oraz majonez i musztardę. Wszystkie składniki mieszamy. Przygotowaną pastę odstawiamy w celu schłodzenia na półgodziny do lodówki. Najlepiej smakuje z pieczywem wieloziarnistym. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak