Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z makreli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzona makrela
jajko
ogórki kiszone
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z makreli

Rybę pozbawiamy ości i rozdrabniamy ją widelcem. Możemy użyć także ryby z puszki jeżeli chcemy oszczędzić trochę czasu lub akurat mamy ją w lodówce. Jajka gotujemy na twardo, a po wystudzeniu kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do wcześniej już rozgniecionej ryby. Ogórki kiszone (mogą być też konserwowe) również kroimy w drobną kostkę, odsączamy i dodajemy do ryby i jajek. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy majonez tak, aby wszystkie składniki ładnie się połączyły. Doprawiamy do smaku.


Pastę można wykorzystać do zrobienia kanapek, a także jako farsz do gotowanych jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 29.08.2013 15:58
proste pięknie podane
gusia1000 31.08.2012 19:53
Super.
paula99926 15.08.2012 20:01
lubię taką
anja3107 10.08.2012 11:20
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak