Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z kaszy jaglanej i jajek.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana pół szklanki
jajko 2 sztuki
jogurt naturalny 2 łyżki
Koperek suszony Prymat pół łyżeczki
rzeżucha według uznania
szczypiorek według uznania
sól i pieprz do smaku
czubrica zielona do smaku

Porada

Zamiast jogurtu naturalnego możemy użyć majonezu, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z kaszy jaglanej i jajek.


1. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, następnie dokładnie osączamy na gęstym sicie. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu, kaszę lekko rozgotowujemy. Następnie dokładnie studzimy.

2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Szczypiorek i rzeżuchę płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy.

4. Kaszę, jajka, szczypiorek, koperek, rzeżuchę i jogurt naturalny dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą, pieprzem i czubrycą.

5. Pasta jest gotowa do podania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 22.05.2017 19:58
Dziękuję:)
gosia56 06.04.2016 20:03
jak zwykle pyszna pasta;)
gusia1000 05.04.2016 00:38
Dobra taka.
Babeczka35 03.04.2016 17:25
Dziękuję:)
jagoda5913 03.04.2016 13:40
ciekawy pomysł
RenataZ-et 03.04.2016 12:03
super jest taka pasta
Babeczka35 03.04.2016 08:41
Dziękuję:)
Agnieszka-87-25 03.04.2016 08:27
bardzo ciekawa
Alex_M 03.04.2016 07:54
dobra pasta
Babeczka35 03.04.2016 06:42
Dziękuję i polecam:)
Mniam 03.04.2016 00:13
Ooo...coś dla mnie :) Na pewno by mi taka pasta smakowała :)
Róża1 02.04.2016 23:51
świetny przepis !!! zabieram do swojej księgi :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak