Pasta z kaszą gryczaną ,jajkiem i ogórkiem kiszonym

Pasta z kaszą gryczaną ,jajkiem i ogórkiem kiszonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    100 gram
  • jajka

    3 sztuki
  • ogórek kiszony

    3 sztuki
  • majonez

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • cebula biała

    1 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Po ugotowaniu schłodzić .

2.Jajka ugotować na twardo.Zimne pokroić w kostkę.

3.Ogórka pokroić w kostkę .

4.Cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę ,następnie podsmażyć na patelni na oliwie, lekko posolić i oprószyć pieprzem.

5.Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać majonez ,doprawić .

6. Schłodzić .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1984

01.04.2017 11:11
Fajna pasta :) Ciekawy pomysł z dodatkiem kaszy.

Ada-Gaba

31.03.2017 15:35
pyszna propozycja

Mniam

31.03.2017 12:57
O, jaka ta pasta musi być smaczna!

mirosława4

31.03.2017 10:46
apetyczna pasta :)

MonikaW

30.03.2017 21:33
przepis trafia do mojej księgi, ponieważ jestem fanką gryczanki

IKrakowianka

30.03.2017 19:38
bardzo fajny pomysł na pastę

benka

30.03.2017 19:21
Ciekawy przepis, można wykorzystać nie tylko na kanapki.

Wafelek2601

30.03.2017 19:20
Wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat